Popüler Sinema’nın Mitolojisi

Orijinal fiyat: 434,00₺.Şu andaki fiyat: 325,50₺.

Bu kitap, popüler sinemanın dört türünü kapsıyor… Komedi, Western, Melodram ve Korku. Uzun zamana yayılan araştırmanın, düşünmenin, tartışmanın, birikimin bir ürünü Popüler Sinema’nın Mitolojisi. Sayısız yazılı kaynak ve film

Barkod: 9786053140771 Dizi: Sinema

Stokta

Açıklama

Bu kitap, popüler sinemanın dört türünü kapsıyor… Komedi, Western, Melodram ve Korku. Uzun zamana yayılan araştırmanın, düşünmenin, tartışmanın, birikimin bir ürünü Popüler Sinema’nın Mitolojisi. Sayısız yazılı kaynak ve film eşlik etti bu sürece. Açık ki imgelerden ve göstergelerden kurulu bir dünyanın, hayatın gerçeklikleriyle ilintilerinin çözümlenmesi ve yeniden okunması entelektüel derinliği, analitik kaygıları gerektiriyor. Çok-düzlemli, çok-disiplinli bir yolculuk olduğu kadar, hep eksik kalan, tarihsel zemini de inşa eden bir çaba bu. İnsanın içine aldığı öykülerin, ağırladığı kahramanların kodlarını açığa çıkaran, bozan, hakkını teslim eden soruları işaret ediyor. Eleştirel pencereler sunuyor. Bu çalışma, Frankfurt Okulu Toplum Teorisinin ve Estetiğinin belirlediği alandan hareketle ortaya çıktı. Postmodernin rüzgârına kapılmadan ilerledi. Sinemanın meta özelliği ve özneyle kurduğu ilişkinin niteliği arasındaki gerilime yönelen soldan bir bakış açısı olarak kendini tamamladı.

Künye

Marka

Yayın No

970

Dizi

Dizi No

7

Yazar

,

Sayfa Sayısı

496

Boyut

16,3 x 26,5 cm

Baskı

1

Basım Yeri

İstanbul

Yayım Tarihi

Yazar

Tuncer Çetinkaya

Gazi ve S. Demirel Üniversitesi’nde resim eğitimi aldı. İlk denemeleri Kırkmerdiven, Şehir Işıkları, Kent ve Sanat gibi dergilerde yayımlandı, 2000’lerin başında illüstrasyonlarından oluşan “Sanalçağa Eskizler” adlı bir dizi kişisel sergiye imza attı. 2007 yılından sonra Modern Zamanlar sinema dergisinin editörlüğünü yaptı. Birgün, Yurt, Cumhuriyet (Akdeniz), Aydınlık gibi gazetelerde sinema yazıları yazdı, Behlül Dal Sinema Müzesi’nin danışmanlığını üstlendi.

Veysel Atayman

1941’de İstanbul’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra, 1968 yılında İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl Hisar Kısa Film Yarışması’nda, “Birisi” adlı çalışmasıyla Özel Ödül’e layık görüldü. 1969 yılından itibaren Sinematek’le bağlantılı çeşitli dergilere çeviriler yapmaya başladı, “Genç Sinema”da sinema yazıları kaleme aldı. 1973’ten başlayarak, aralarında “Mülteci Konuşmaları” (Brecht; Diyalektik ve Tarihsel Materyalizm), “Marksist-Leninist Felsefe Sözlüğü”, “Monografiler” (Sartre, Freud, Brecht), “Kant Felsefesine Giriş”, “Schopenhauer”in de bulunduğu çok sayıda eserin çevirilerini gerçekleştirdi, 150’ye yakın kitabın önsözünü yazdı. Edebiyat, edebiyat kuramları, felsefe, sinema gibi dallarda bilimsel ve yazınsal içerikle pek çok çevirisi bulunan ve İ.Ü. Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalı Almanca Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışan Atayman, 2009 yılında, “Biz Bu Evrenin Çocukları” çevirisiyle Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü’nü kazanmıştır.

0