Pasif Direniş

Orijinal fiyat: 252,00₺.Şu andaki fiyat: 189,00₺.

Şiddet, savaşlar ve terör dolu bir yüzyıldan sonra pasif direniş ideali insanların bilinçlerinde ve vicdanlarında güçlü bir merak uyandırmıştır. Peki, bu ideali harekete geçiren ilk akımlar ve hareketler nelerdi? Bu akımlar uzunca

Barkod: 9786053143765 Kategoriler: İnceleme, Yaz Kampanyası

Stokta

Açıklama

Şiddet, savaşlar ve terör dolu bir yüzyıldan sonra pasif direniş ideali insanların bilinçlerinde ve vicdanlarında güçlü bir merak uyandırmıştır. Peki, bu ideali harekete geçiren ilk akımlar ve hareketler nelerdi? Bu akımlar uzunca süren bir savaş, devrim ve şiddet sarmalında ne gibi güçlüklerle karşı karşıya kaldılar? Bu kitapta köleliğe karşı 19. yüzyılın ilk yıllarında, özellikle ABD’de gelişen pasif direniş yöntemleri mercek altına alınıyor. Bir tür başlangıç noktası olarak bu tarihsel evreden hareketle Hıristiyan ve demokratik seküler örgütlenmelere geçiliyor; bu esnada direnişin Thoreau, Tolstoy, Gandi, Capitini, Dolci, M.L. King, Dalai Lama ve Renkli Devrim örgütçüleri gibi ana aktörlerine kadar uzanan geniş bir yelpazede pasif direniş akımları ve figürleri ele alınıyor…

Sosyalist hareketler, sömürge karşıtı ve militarizm karşıtı hareketler de kitabın başlıca meseleleri arasında. Simone Weil ile Hannah Arendt gibi filozofların şiddet problemine dair görüşleri de pasif direniş tarihi kapsamında tartışmaya açılıyor…

Künye

Marka

Yayın No

1303

Dizi

Dizi No

312

Orijinal Adı

La non-violenza

Yazar

Çevirmen

Son Okuma

Kapak Tasarım

Dizgi

Sayfa Sayısı

336

Boyut

13,5 x 19,5 cm

Baskı

1

Basım Yeri

İstanbul

Yayım Tarihi

Yazar

Domenico Losurdo

Domenico Losurdo 1941’de Sannicandro Bari’de doğdu. 2018’de hayatını kaybetti. Doktorasını 1963’te Urbino Üniversitesi’nden aldı. Aynı üniversitede Eğitim Fakültesi dekanlığı yaptı. Hegel üzerine çalışmalarıyla tanındı. Önde gelen İtalyan Marksist düşünürler arasına girdi. Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra güçlenen Batı liberalizmine yönelik sert eleştiriler yöneltti. Pek çok kitap yazan Losurdo’nun kitapları birçok dile çevrilmiştir.

0