Her Yer Seri Direniş

Orijinal fiyat: 100,00₺.Şu andaki fiyat: 75,00₺.

” ’60’lar ve ’70’lerin Ereğli’sindeki, Can Kartoğlu’nun hikâyelerine de konu olan yaşanmışlıklar, Türkiye’de işçinin ve sendikanın dünyasına bir pencere aralar adeta. Kitapta, bütün bu yıllar boyunca yolları Ereğli’den

Barkod: 9786053144939 Dizi: Yakın Tarih

Stokta

Açıklama

” ’60’lar ve ’70’lerin Ereğli’sindeki, Can Kartoğlu’nun hikâyelerine de konu olan yaşanmışlıklar, Türkiye’de işçinin ve sendikanın dünyasına bir pencere aralar adeta. Kitapta, bütün bu yıllar boyunca yolları Ereğli’den geçen çok tanıdık insanlarla karşılaşıyoruz. Bu yıllar boyunca, Amerikan Morrison’u “müstesna” bir şirket olarak ilan eden halkçı Ecevit kâh Çalışma Bakanı kâh Başbakan’dır. Ereğli’den, “Morrison Süleyman” unvanını da kuşanarak siyaset sahnesindeki yerini alan Süleyman Demirel, Başbakan olmadan önce Morrison’un Türkiye Temsilcisi olarak, işçilerin ve sendikanın karşısındadır.”

Ereğli İşçi Hikâyeleri, Ereğli işçilerinin portreleri üzerinden ülkenin tablosunu resmediyor. Her tekil hikâyeyi bir işçinin gözünden anlatan yazar, işçilerin gözünden bakmanın hakikatin gözüyle bakmak olduğunu kanıtlıyor. Yakın tarihimize ayna tutan bu belge-hikâyeler, dünümüze ne denli uzak olduğumuzu fark etmemizi sağlıyor ve bize bilinmeyen bir tarihi edebiyatla keşfetme imkânı sunuyor. Can Kartoğlu’nun hakikat gibi yalın, doğal, katışıksız, dokunaklı dilinin insancıllığı, dile getirdiği kahramanlarının insancıllığını ustalıkla yansıtırken insanın varoluş mücadelesinin özünde “işçi mücadelesi”nin saklı olduğunu kendiliğinden açıklıyor.

Künye

Marka

Yayın No

1000

Yazar

Dizi Editörü

Derleyen

Yayıma Hazırlayan

Son Okuma

Kapak Fotoğrafı

Kapak İllüstrasyonu

Katkıda Bulunan

Düzelti

Yaş Grubu

Editörler

Sayfa Sayısı

128

Basım Tarihi

Baskı

1

Yazar

Can Kartoğlu

1959’da Zonguldak’ta doğdu. 1980’de AİTİA Yönetim Bilimleri Fakültesi, Sosyal Politika Bölümü’nden mezun oldu. 1989’da Cumhuriyet gazetesinin düzenlediği Yunus Nadi Yarışması’nda röportaj dalında mansiyon, 1991’de Milliyet gazetesinin düzenlediği Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Ödülleri Yarışması’nda röportaj dalında birincilik ödülü kazandı. 1984-2012 yılları arasında reklam ajanslarında reklam yazarlığı, yaratıcı grup başkanlığı, ajans başkanlığı yaptı. 2004’te İletişim Yayınları’ndan Annem Sizi Derse Bekliyor, 2014’te Postacı Yayınevi’nden Sahanda Yumurta (12 Eylül’ün Kahramansız Hapishane Hikâyeleri), 2018’de ZOKEV (Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı) Yayınları’ndan Safder adlı kitabı çıktı. 2017’de P24 Hafıza Kitaplığı’nın yayınladığı Barış Portreleri-10 Ekim 2015’te Kaybettiğimiz Hayatlara Bir Bakış adlı kitapta İbrahim Atılgan’ı anlattığı “Abi Bizi Öldürdüler” başlıklı yazısıyla yer aldı. Yazar Can Gürses’in annesi.

0