Cumhuriyet Fikri

Orijinal fiyat: 156,00₺.Şu andaki fiyat: 117,00₺.

Stokta

Açıklama

Düşüncenin özgürlüğüyle birlikte o düşüncenin canlılığı ve sürekliliği esastır. Özgürlük, eşitlik ve adaletin önce düşüncede soyut olarak ortaya koyulması, sonrasında dayanışma, kardeşlik ve ortaklıkta somut bir belirlenim alması, devrim fikrinde ve bunun bir tezahürü olan cumhuriyette yankısını bulmuş, geri döndürülemez bir fikrin tarih-üstülüğü, tarihsel belirlenimler kazanmasıyla kendi bedenini oluşturmuştur. Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünde farklı veçheleriyle ve eleştirel anlamda bu sürekliliğe ve kopuşa tanıklık etmek istiyor, düşünceyi bir adım ileriye götürmek suretiyle gerçekliği şekillendir-meye çabalıyoruz.

“Gerçek cumhuriyetin özgürlüğünün ne olması gerektiği, sermaye egemenliğinin özgürlüğü yıkıcı, yanılsatıcı, yabancılaştırıcı gücünü alt etmek gerektiği bilinciyle zihinlerde yaşıyor ve kavga konusu olmayı sürdürüyor.”

Arif Çağlar

Künye

Marka

Yayın No

1722

Dizi

Dizi No

50

Yazar

Orijinal Adı

Çevirmen

Yazar

Güçlü Ateşoğlu

ODTÜ ve Muğla Üniversitesi Felsefe Bölümlerinde eğitimini tamamladı. Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde görev yapmaktadır. Alman İdealizmi, Alman Romantizmi, Spinoza, Vico, Marx, tarih felsefesi, siyaset felsefesi, hukuk felsefesi ve şiir-felsefe ilişkisi üzerine çalışmaları bulunmaktadır. Felsefenin pek çok alanından seksene yakın kitabın editörlüğünü üstlenmiştir. Şiiri Felsefeyle Ölçmek: Alman Romantizmi ve Alman İdealizminden İkinci Yeni’ye Bir Köprü başlıklı kitabını yazmak üzere Bremen’de çalışmalarını sürdürmektedir.

Kurtul Gülenç

1997 yılında girdiği Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’ndeki lisans eğitimini tamamladıktan sonra, 2005 yılında yine aynı üniversiteden yüksek lisans, 2010 yılında da Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden doktora derecelerini aldı. Ulusal ve uluslararası dergilerde çeşitli makaleleri ve çevirileri yayımlandı. Gülenç’in Marksizmde Ahlak Tartışmaları: Adalet, Özgürlük, Mutluluk (Tekin Yayınları, 2016),Frankfurt Okulu (Ayrıntı Yayınları, 2015) ve Önder Kulak ile birlikte kaleme aldığı Marx ve Sonrası (İthaki Yayınları, 2017) adlı kitaplarının yanı sıra Ahu Tunçel ile birlikte editörlüğünü yaptığı Siyaset Felsefesi Tarihi – Platon’dan Zizek’e (Doğu Batı Yayınları, 2013) ve Özlem Duvaile birlikte yayıma hazırladığı Yargıya Felsefeyle Bakmak (YKY, 2016) adlı çalışmaları da bulunmaktadır. Sırasıyla Maltepe Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Felsefe Bölümlerinde çalışan Gülenç, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde görev yapmaktadır. Çalışma ve ilgi alanları toplum ve politika felsefesi, sosyal bilimler felsefesi, Frankfurt Okulu, Aydınlanma felsefesi ve çocuklar için felsefedir.

0