21 Tırtıl Nereye Gidiyordu?

Orijinal fiyat: 100,00₺.Şu andaki fiyat: 75,00₺.

Bir yolculuktur tırtılların hayatı… Yumurtalarından çıkarlar yerler, gezerler yerler, oynarlar yerler. Onların hayatı yeşil yapraklardır… Nihayetinde büyüyüp bir ağaç dalına ulaşır ve pamuk gibi kozalarını örüp, hayata bir

Barkod: 9786055648268 Dizi: Dinozor Çocuk

Stokta

Açıklama

Bir yolculuktur tırtılların hayatı… Yumurtalarından çıkarlar yerler, gezerler yerler, oynarlar yerler. Onların hayatı yeşil yapraklardır… Nihayetinde büyüyüp bir ağaç dalına ulaşır ve pamuk gibi kozalarını örüp, hayata bir kelebek olarak yeniden dönmek üzere beklemeye başlarlar…

İşte 21 Tırtıl Nereye Gidiyordu? kitabında tam da bu yolculuğu anlatıyor ozan Yaşar Miraç. Ama biraz renkli, oyunlu ve maceralı bir yolculuk bu. Önce tırtıllar buluşuyor, arkadaş oluyorlar. Sonra birdirbir ve körebe oynuyor; koca bir gölü karşıdan karşıya geçiyor, bir kurbağanın yaralı dizini tedavi ediyorlar… Tüm üyelerinin kendine özgü özelliği olan bu kocaman tırtıl ailesiyle tanışmaya ve onların serüvenine katılmaya hazır mısın?

Künye

Marka

Yayın No

1089

Dizi

Dizi No

32

Yazar

Son Okuma

Kapak Tasarım

Kapak Fotoğrafı

Resimleyen

Dizgi

Sayfa Sayısı

48

Boyut

16,5 x 23,5 cm

Baskı

1

Basım Yeri

İstanbul

Yayım Tarihi

Yazar

Yaşar Miraç

1953’te Trabzon’da doğdu. Mahallesindeki Cudibey İlkokulu’nda ve Karma Ortaokulu’nda okudu. Trabzon Lisesi’ni (1971) ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili Bölümü’nü bitirdi (1980). Şiir yazmaya ilkokul 3. sınıftayken başladı. Okullarda edebiyat kollarında çalıştı. Okul duvar gazeteleri çıkardı; “Karma’nın Sesi” (ortaokul 1), “Haykırış” (lise 1). İlk şiir ödülünü Trabzon Lisesi 1. sınıfındayken yazdığı “Pembe Lise” adlı şiiriyle aldı. Lise 2’deki yarışmada “Anadolu” şiiri ikincilikle, “Nal Fıkrası” şiiri ise fıkra dalında birincilikle ödüllendirildi. İlk çocuk şiirlerini lise 3. sınıftayken sevdiği kızın küçük erkek kardeşi için yazdı (“Göncen’e Şiirler” 1970-71). Birçok şiir ve sanat ödülü bulunan ozan, yaşamının her döneminde çocuklar için yazmayı sürdürdü. Ankara’da öğrenimi sırasında yayımladığı Yeni Türkü Sanat Gazetesi’nin 3. sayısını çalışan çocuklara ayırdı ve Kiraz Küpe adlı çocuk eki hazırladı (Haziran 1978). 1978-1990 yılları arasında Yeni Türkü Şiir Yayınevini kurup yönetti. Almanya’da 15 yıl Türkçe öğretmenliği yaptı. Şiirleri çeşitli dillere çevrilmiş olan Yaşar Miraç’ın birçok şiiri de bestelenmiştir. Çocuklar için yazdıklarını kendisine “Lacivert Ozan” diye adlandırdığı bir masal ozanının yazdırdığını söyleyen Yaşar Miraç, Türkçeye çevirdiği çocuk yapıtlarında bu adı kullanıyor. Ozanın çocuklar için yapıtları: Bir Anadolu Masalı: Bir Varmış ile Bir Yokmuş (Cumhuriyet Yayınları, 2009); Çaykolik Kedi (çeviri) (Nesin Yayınları, 2011). Küçük Beyaz Kâğıt Kayık (Dinozor Çocuk, 2017), 21 Tırtıl Nereye Gidiyordu? (Dinozor Çocuk, 2017), Kuzguncuk’ta Bir Şaşkın Gün (Dinozor Çocuk, 2018). Ozanın çocuklar için yazdığı henüz yayımlanmamış yapıtları: Gece Gece Kondular (1981), Kar Nar (1985), Muşmula “Sanki Muşmula Ağacı Çiçek Açmayı Bilmiyordu” (1986) (Çocuk Oyunu), Kemençecik “Çalgılar Ülkesinde Bir Aşk Horonu” (1997) (Çocuk Oyunu).

0