Gelecek Siyaseti

Orijinal fiyat: 100,00₺.Şu andaki fiyat: 75,00₺.

Bu kitap küreselleşmenin, dev­letin, kentlerin, kolektif kimliklerin ve yaşadığımız dünyanın geleceğine bakıyor. Sosyal bilimin sadece bugünü açıklamak değil, aynı zamanda geleceğe doğru hayal gücünü harekete geçiren bir işleve

Barkod: 9786053145820 Dizi: Schola

Stokta

Şu anda güncelleme dolayısıyla websitemiz satışa kapalıdır.
Satışlarımız 1 Ocak 2025 tarihinde yeniden başlayacaktır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Açıklama

Bu kitap küreselleşmenin, dev­letin, kentlerin, kolektif kimliklerin ve yaşadığımız dünyanın geleceğine bakıyor. Sosyal bilimin sadece bugünü açıklamak değil, aynı zamanda geleceğe doğru hayal gücünü harekete geçiren bir işleve sahip olması gerektiğinin altını çiziyor. Salgını bir kritik dönemeç olarak görüp, bugün alacağımız kararların, seçeceğimiz patikaların geleceğimizi belirlemede önemli bir rol oynayacağını göstermeye çalışıyor. Gelecek siyaseti ne geçmişe yönelik bir nostalji ne de gelmekte olan krizin araçsallaştırılması anlamına geliyor. Gelecek siyaseti yaşanabilir demokratik bir gelecek için yaşanabilir ve demokratik bir şimdiyi inşa etmek demek.

Künye

Yayın No

1586

Dizi

Dizi No

50

Yazar

Orijinal Adı

Çevirmen

Yayıma Hazırlayan

Son Okuma

Yazar

E. Fuat Keyman

Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Öğretim Üyesidir. Aynı zamanda, İstanbul Politikalar Merkezi/Sabancı Üniversitesi Direktörüdür. Kanada, Carleton Üniversitesi’nde doktora çalışmasını, Amerika, Harvard Üniversitesi’nde ve Wellesley College’da doktora-sonrası çalışmasını yapmış Keyman, Bilkent Üniversitesi ve Koç Üniversitesi’nde de çalışmıştır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi mezunudur. Bilim Akademisi üyesidir. Demokratikleşme, küreselleşme, uluslararası ilişkiler, sivil toplum, kimlik siyaseti ve Türkiye’de devlet-toplum ilişkileri üzerine çalışmaktadır. Keyman’ın yurtdışı ve içinde yayınlanmış çok sayıda kitap ve makale çalışmaları vardır. Çok sayıda uluslararası düşünce kuruluşunun, merkezin ve akademik derginin danışma ve bilim kurulunda yer alırken, TÜBİTAK, Avrupa Birliği, vb kuruşlardan araştırma projeleri kazanmış, proje yöneticiliğe yapmış ve yaptığı akademik çalışmalarla ödüller almıştır. Keyman’ın kitapları arasında, Kentlerin Türkiyesi, (İletişim Yayınları, 2021); Sekiz Kentin Hikâyesi: Türkiye’de Yeni Yerellik ve Yeni Orta sınıflar (Metis, 2020); Kürt Sorunu: Yerel Dinamikler ve Çatışma Çözümü, (Ayrıntı Yayınları, 2019); Istanbul: Living with Difference in a Global City (İstanbul: Küresel Kentte Farklılıkla Yaşamak) (Rutgers University Press, 2018); Democracy, Foreign Policy and Identity in Turkey: Hegemony Through Transformation (Dönüşüm Yoluyla Hegemonya: Türkiye’de Dış Politika, Kimlik ve Demokrasi) (Macmillan, 2014); Symbiotic Antagonisms: Competing Nationalisms in Turkey (İç içe Çatışmalar: Türkiye’de Milliyetçilik) (Utah University Press, 2009/10); Kentler: Anadolu’nun Dönüşümü, Türkiye’nin Geleceği, (Doğan Yayıncılık, 2010); Remaking Turkey: Globalization, Alternative Modernities, Democracy (Türkiye’nin Yeniden-İnşası: Küreselleşme, Alternatif Moderniteler, Demokrasi) (Lexington, 2009); Turkish Politics in a Changing World (Değişen Dünyada Türkiye Siyaseti) (Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2007); Citizenship in a Global World: European Questions and Turkish Experiences (Küreselleşen Dünyada Vatandaşlık: Avrupa Soruları, Türkiye Deneyimleri) (Routledge, 2005); ve Türkiye ve Radikal Demokrasi (Alfa Yayıncılık, 2001) adlı eserler bulunmaktadır.

Evren Balta

Evren Balta, Özyeğin Üniversitesi öğretim üyesidir. Doktorasını Siyaset Bilimi üzerine CUNY- The Graduate Center’den, yüksek lisans derecelerini Uluslararası İlişkiler üzerine Columbia Üniversitesi ve Sosyoloji üzerine ODTÜ’den, lisans derecesini de Uluslararası İlişkiler üzerine Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden almıştır. Çalışmaları karşılaştırmalı siyaset, siyasal şiddet, güvenlik, dış politika, vatandaşlık ve ulusötesi siyaset alanlarında yoğunlaşmaktadır. Balta’nın Party Politics, Ethnic and Racial Studies, Sociology, Gender Place & Culture gibi çeşitli dergilerde yayınlanmış makalelerinin yanı sıra Türkiye’de Devlet, Ordu ve Güvenlik Siyaseti (İ. Akça ile birlikte, İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2010); Küresel Siyasete Giriş (İletişim Yayınları, 2014), Kuşku ile Komşuluk : Türkiye ve Rusya İlişkilerinde Değişen Dinamikler (G. Özcan ve B. Beşgül ile birlikte, İletişim Yayınları, 2017) adlı derlemeleri ve Küresel Güvenlik Kompleksi (İletişim Yayınları, 2012), Tedirginlik Çağı: Şiddet, Siyaset ve Aidiyet Üzerine (2019) ile The American Passport in Turkey: National Citizenship in the Age of Transnationalism (O Altan-Olcay ile birlikte, UPenn, 2020) isimli kitapları mevcuttur.

0